Hoe pak jij duurzaam verzenden aan?

DoorZanna Gepubliceerd op16 June 2023 Comments0

Er komen steeds meer initiatieven om duurzamer door het leven te gaan. En dat is maar goed ook. We hebben te kampen met een enorm overschot aan plastic. Denk aan de afgrijselijke hoeveelheid plastic dat zich in oceanen bevindt. Deze plastic soep is desastreus voor het milieu. Tijd voor verandering, tijd voor duurzame verpakkingen.Zo gaan we ook steeds meer items verzenden in papier en proberen we het plastic achterwegen te laten. In sommige gevallen kan het niet altijd zonder plastic gebruik en dat hoeft niet erg te zijn. De handige luchtkussenenvelop is goed om te gerbuiken tijdens het verzenden van items.En moet je veel, in aparte verpakkingen, naar hetzelfde adres sturen. Dan is een verzendzak ook heel erg handig om te gebruiken. Zo blijft alles ook goed bij elkaar. 

 

Maar hoe kan je nu letten op duurzamer verzenden?

► Bespaar op je verpakkingskosten

Wie beweert dat ecologische alternatieven voor verpakkingen meer kosten met zich meebrengen, zit er gelukkig naast. Dankzij de milieuvriendelijke oplossingen van RAJA kan je namelijk aanzienlijk besparen. Denk maar aan een doos met een variabele vulhoogte. Door de doos aan te passen aan de hoogte van je product heb je minder opvulmateriaal nodig. Een simpele oplossing dus om je verpakkingskost per bestelling te verminderen.

► Versterk je duurzaam bedrijfsimago

Langs de andere kant dragen duurzame verpakkingen bij aan een positief bedrijfsimago. Consumenten kiezen steeds vaker bewust voor bedrijven die respectvol omspringen met het milieu. Producten die in eindeloos veel lagen verpakking zijn gewikkeld roepen meer en meer frustraties op. Waarom zoveel verpakkingsmateriaal gebruiken als het ook slimmer kan? Gebruik eens een doos met variabele vulhoogte óf ecologische verpakkingstape. In tegenstelling tot PP- of PVC-tape kun je deze ecotape gewoon samen met de kartonnen doos recyclen, zonder dat je eindklant het afval nog moet scheiden.

► Duurzaam opslaan, labelen en presenteren

Ook in je magazijn is het makkelijk om simpele en toch duurzame maatregelen te nemen. Denk bijvoorbeeld eens aan kartonnen magazijnbakken. Ze komen van pas voor het opslaan van kleine losse producten en order picking. Grotere producten kun je dan weer makkelijk en duurzaam identificeren met een van onze Amerikaanse recyclebare hanglabels. Diezelfde papieren labels zijn bovendien handig wanneer je bijvoorbeeld een draagtas van een naamkaartje wilt voorzien. Onze draagtassen uit kraftpapier zijn zeer stevig en vormen een duurzaam alternatief voor plastic wegwerptassen.

► Milieuvriendelijk én hygiënisch werken

We zetten onze milieuvriendelijke tocht verder op kantoor. Ze zijn vervaardigd uit minimaal 64% gerecycled papier én volledig recyclebaar. Dossiers of kantoormateriaal opbergen kan dan weer met onze kraftpapieren opbergdozen. Door hun buitenzijde uit duurzame kraft zijn ze trouwens goed bestand tegen vocht. Tot slot gaan we nog even langs op de hygiëneafdeling. Vervang je katoenen handdoeken bijvoorbeeld door papieren vouwhanddoekjes. Ze absorberen snel en efficiënt, en zijn uiteraard volledig recyclebaar. Van het inpakken van je producten tot je wc-bezoek, ecologie komt overal om de hoek kijken! 

Categorie: