Ontdek de voordelen en kosten van EPDM dakbedekking met afvoer!

DoorZanna Gepubliceerd op31 May 2023 Comments0

Heb je wel eens gehoord van EPDM dakbedekking? Dit materiaal is razend populair als dakbedekking voor zowel woningen als bedrijfspanden, en dat is niet zonder reden! In dit artikel ontdek je de voordelen en kosten van EPDM dakbedekking met afvoer en waarom het een slimme keuze kan zijn voor jouw dak.

Waarom kiezen voor EPDM dakbedekking?

EPDM staat voor ethyleen-propyleen-dieen-monomer, een soort synthetisch rubber dat bekend staat om zijn uitstekende prestaties en duurzaamheid. Het materiaal is zeer geschikt voor dakbedekking omdat het bestand is tegen UV-straling, temperatuurschommelingen en ozon. Bovendien is het milieuvriendelijk, recyclebaar en heeft het een lange levensduur van wel 50 jaar of meer!

Voordelen van EPDM op een rijtje

Een aantal voordelen van EPDM dakbedekking zijn:

  • Duurzaam en lange levensduur
  • Weinig onderhoud nodig
  • Bestand tegen diverse weersomstandigheden
  • Milieuvriendelijk en recyclebaar
  • Eenvoudig en snel te plaatsen

Wat zijn de kosten van EPDM dakbedekking?

De epdm dakbedekking prijs kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en vorm van het dak, de dikte van het materiaal en eventuele extra’s zoals isolatie en afvoer. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs tussen de €45 en €75 per vierkante meter, inclusief plaatsing. Hoewel EPDM in eerste instantie misschien wat duurder lijkt dan traditionele dakbedekking, is het op de lange termijn een zeer voordelige keuze dankzij de lange levensduur en het minimale onderhoud.

EPDM dakbedekking met afvoer: wat je moet weten

Een goed werkende afvoer is essentieel voor het behoud van je dak en de bescherming van je woning of pand tegen waterschade. Gelukkig is het mogelijk om bij EPDM dakbedekking een epdm afvoer te installeren die perfect aansluit op het materiaal. Hierdoor wordt overtollig water efficiënt afgevoerd en blijft je dak in optimale conditie.

Tips voor de installatie van een EPDM dak met afvoer

Als je besluit om een EPDM dak met afvoer te installeren, zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

  • Zorg ervoor dat je een ervaren dakdekker inschakelt voor de installatie, zodat je verzekerd bent van een correcte plaatsing en optimale werking van de afvoer.
  • Controleer regelmatig de afvoer op verstoppingen, zoals bladeren en vuil, om te voorkomen dat water zich ophoopt op het dak.
  • Laat de afvoer en het dak periodiek inspecteren door een professional om eventuele problemen vroegtijdig te signaleren en aan te pakken.

Met deze tips ben je goed voorbereid op de installatie van een EPDM dak met afvoer en kun je jarenlang genieten van een duurzaam en onderhoudsvriendelijk dak!

Categorie: