Over ons

Over ons

Het Huis van de Stad

Drijvende krachten achter het Huis van de Stad zijn Cécile en Laurent Schandrin. Samen met hun vaste team zorgen zij ervoor dat de gasten die het huis betreden er een fijne tijd hebben. Of het nu gaat om een bruiloft, diner, borrel of condoleance, want ook dat laatste is onderdeel van het leven.

Laurent Schandrin, chefkok

Lekker eten en drinken, een rechtgeaarde chefkok is er dol op. De Fransman Laurent Schandrin was 14 jaar toen hij begon met koken en zijn passie voor smaken ontdekte. Als leerling werkte hij in het met een Michelinster bekroonde restaurant Kammerzell in Straatsburg. Op zijn 21ste was hij de jongste chefkok in Zwitserland. Hij behaalde er 14 punten en werd bekroond met rode mutsen in de Gault & Millau. “Het prachtige pand waar wij voor onze gasten werken is een kookinspiratie op zich. Zonder te overdrijven voel ik dat mijn kookkunst door deze locatie omhoog gaan. Ik ben een kok die voor het allerbeste gaat. Ik kook niet voor een zeven of acht. Het moet een tien zijn, altijd!”

Cécile Schandrin, gastvrouw

Al vijfentwintig jaar, sinds zij de Hogere Hotelschool in Lausanne heeft afgerond, zorgt Cécile dat alles op rolletjes draait wanneer zij een diner of feest leidt. “Ik ga samen met het team aan de voorkant altijd voor het allerbeste voor onze gasten. Dat wil ik ook ervaren als ik ergens te gast ben. Het mooie aan mijn werk is dat geen enkel draaiboek hetzelfde is en als ik het goed doe, mensen blij en met een goed gevoel bij ons weggaan.”

Perfect Team: Cécile en Laurent

Het is niet voor niets dat Cécile en Laurent Schandrin het mooiste pand van Culemborg exploiteren, want ze werken al dertig jaar samen. In het Zwitserse Lausanne leerden ze elkaar kennen toen Cécile daar op de hotelschool zat. Samen openden ze hun eerste restaurant in Clermont Ferrand, waar ze onder meer de Franse president Giscard d’Estaign ontvingen. Later in zijn carrière had Laurent de eer om te koken voor bekende mensen als oud-minister president Balkenende, prins Maurits, prinses Beatrix en Bill Clinton. Na hun verhuizing naar Nederland werkte Laurent in verschillende restaurants en startte ondertussen zijn eigen cateringbedrijf.

Passie voor de gast

Als team komen Cécile en Laurent helemaal goed uit de verf. Dat bewezen ze door hun restaurant/theater het Heerenlogement in Beusichem tot een begrip in de regio te maken. In 2016 stopten ze met hun drukke bestaan in het restaurant en kregen ze de mogelijkheid om hun netwerk en ervaring in te zetten voor Het Huis van de Stad. Ze doen hun werk met passie voor de gast. “Het is voor ons elke keer een eer en uitdaging om de meest uiteenlopende evenementen, van vergadering tot bruiloft, van intiem diner tot condoléance, naar ieders wens in te vullen. Bij elk event wordt het hele team onderdeel van het geheel. Zonder onze geweldige medewerkers kunnen we er geen succes van maken. We streven er dan ook altijd naar dat onze gasten met een lach op hun gezicht en een goede herinnering het Huis van de Stad verlaten.”

Meer informatie?

Ik wil graag meer weten of een offerte aanvragen