AGENDA

Speciale

AGENDA

 

2021

Houdt u onze site goed in de gaten! Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten? Schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief, zo mist u niets!

_________________________________________________________________________________________________________________

4 gangen Kerst Meeneem Menu

Deze kerst dineren we waarschijnlijk thuis. Wilt u een restaurant- waardig menu op tafel zetten en heeft u geen zin of tijd om lang in de keuken te staan? U kunt het Kerst-Meeneem-Menu bestellen! Wat u nodig heeft is een kookpitje en een oven. Wij doen de rest, en alles wordt in een bijgevoegd filmpje uitgelegd. Ieder gerecht kost u gegarandeerd niet meer dan 10 minuten voorbereiding, en ieder bord krijgt genoeg decoratie om een feestelijk gerecht op hoog niveau te serveren.

Het kerstmenu van 2021:

Ballotine van vitello tonnato  (kalf met tonijnvulling)/ emulsie van yuzu / dressing van sesam / chuka wakame (zeewiersalade)
***
Eenzijdig gebraden Noordzeevis op risotto / langoustine bisque / Bonito flakes
***
Boerderij parelhoen / jus van zwarte knoflook / wintergroente / bospaddenstoelen
***
Zoete Kerst
*
Dit 4 gangen meeneem menu kost € 39,50 per persoon. Het menu is te bestellen tot en met dinsdag 21 december en is op te halen op vrijdag 24 december tussen 15.00 uur en 17.00 uur in het Huis van de Stad, of kan natuurlijk bij u worden afgeleverd. Het menu is in de koelkast ten minste tot en met zondag 26 december houdbaar.

Uitzonderingen zijn mogelijk

Bestellen kan door een mail te sturen naar info@hethuisvandestad.nl.

_________________________________________________________________________________________________________________

Hele Gevulde Kalkoen
Een traditioneel kerstgerecht als meeneem menu

Dit jaar is het mogelijk om de traditionele ‘dinde farcie’ oftewel: de gevulde kalkoen te bestellen! Hoe feestelijk is het om een knapperige hele kalkoen met vulling op tafel te zetten! Alles is al voorbereid door Laurent, met een ontzettend lekkere jus en alle garnituren voor een volledige traditionele kerstmaaltijd. Met de verschillende groenten, het gevulde fruit, de oven- aardappelen in knoflook en rozemarijn, de vulling en de jus zet u een fantastisch gerecht op tafel. U hoeft enkel de oven te gebruiken en in 1 uur de kalkoen op te warmen. De kalkoen kost € 78,- per stuk en is ruim voldoende voor 4 à 5 personen. Geen zorgen, het aansnijden wordt in een filmpje haarfijn uitgelegd en is een heerlijk en magisch moment van de avond….

De kalkoen is te bestellen tot en met dinsdag 21 december en is op te halen op vrijdag 24 december tussen 15.00 uur en 17.00 uur in het Huis van de Stad, of kan natuurlijk bij u worden afgeleverd. De kalkoen is in de koelkast ten minste tot en met zondag 26 december houdbaar.

_________________________________________________________________________________________________________________

 

Kijk ook even op de site van Huis Brakel.  Zie www.huisbrakel.com

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Kijk hieronder wat u heeft gemist!

Zaterdag 10 april: Bikersmenu: Big Fat American Cow Ribs! Bikers menu met huisgemaakte botermalse Iberico- en runder ribs /  mais / gepofte aardappel met zure room / barbecue Jack Daniels saus /  gerookte knoflooksaus, coleslaw  Fudge brownie karamel als dessert. Daarbij krijgt u uiteraard an American Beer!! En dat kost slechts € 28,- !! …Favoriet van Laurent; zie hier een vrije tijds filmpje 🙂  https://www.youtube.com/watch?v=KiW4kItselA 

Zaterdag 13 maart: Kreeft en vis menu Het menu: Coquille / paling / suikersla/ groene asperges/ oester emulsie***Halve kreeft / bisque / risotto***Tarbot* / beurre blanc / panko noisette / kruiden- coulis***Dessert du jour*. De prijs voor dit 4 gangen kreeft en vis menu is € 42,- per persoon.

Zaterdag 6 maart: Oosters menu een menu geïnspireerd op het Midden- Oosten!  Menu Pokebowl met tataki van zalm, sesam dressing *** Gekonfijte en gelakte kippendij, szechuan groenten, geparfumeerde noedels, roetjak manis *** Kokos mango bombe * De prijs van dit menu is slechts € 29,50 per persoon

High Tea zaterdag 27 februari Ook lekker als brunch op zondag!  Wat zit er in de box: Mini quiche Vingersandwich met zalm en roomkaas Vingersandwich met carpaccio met truffel, Soep van gebrande tomaat en mascarponeVol au vent met boeren kippenragout Brownies Mini-muffin Glaasje bavarois Chocolade lolly
Scones met jam en clotted cream Mini cheese- cake met blauwe bessen En natuurlijk thee en prosecco!  Maak het gezellig deze zaterdag voor € 29,50 pp.

Zondag 14 februari: Valentijnmenu. Het 4 gangen menu kost € 39,50 per persoon. Bonbon van Sashimi tonijn / emulsie van yuzu / wasabi dressing / tempura krokant***Bisque van kreeft met raviol van gamba’s***Ierse tournedos / zalf van pompoen / jus van port en kalf***Red Sweet

Zaterdag 6 februari : Wildmenu. Terrine van wild en foie, zalf van zoete wortel, brioche, uien chutney /Tarte tatin van gekonfijte zuurkool, reestoof, kruidenolie / Wildzwijn haas gevuld met bospaddenstoelen, sauce grand-Veneur, wintergarnituur /   Montélimar Nougat bavarois, macadamia noten, crème van witte chocolade / per persoon kost het wildmenu € 39,50. In een handomdraai zet u thuis een volwaardig wildmenu op tafel.

Zaterdag 16 januari 2021, Plateau de fruits de mer: kreeft, Noordzee krab garnalen oesters zalmtartaar kokkels amandelschelpen wulk zeewier-salade huisgemaakte citroen-mayonaise, wasabi-soja-vinaigrette, citroen, gezouten boter, boerenbrood om zelf te toasten, vinaigrette van sjalotten en Xeres, en een bijpassend flesje wijn!  Het plateau kost € 38,- per persoon, en is per 2 personen te bestellen.

Donderdag 24 december 2020  Kerst meeneem menu 2020: Bonbon van huis gerookte zalm met crudités, wasabi- emulsie, en som tam thai / Eenzijdig gebraden Noordzeevis op gekonfijte Elzasser zuurkool met Riesling -saus, kruim van panko, en beurre-noisette/ Zacht-gegaard kalf met wintergarnituur en zijn eigen jus met gepofte knoflook /Zoete Kerst- droom. Dit 4 gangen meeneem menu kost € 39,50 per persoon.

Vrijdag 20 november vis schaal- en schelpdieren Voor de echte vis liefhebbers dit exclusieve menu met kreeft, oesters, King krab, Noordzeevis, coquille… Een fantastisch menu voor € 58,- per persoon. De avond starten we met een gezamenlijke borrel om 18 uur, om 19 uur start het diner.

Vrijdag 6 november Wildavond. Laurent staat bekend om zijn bereidingen van wild. Dit jaar serveert hij onder andere ree, hert en fazant. Een 5 gangen wild menu voor €48,- exclusief de drankjes . De avond start om 18 uur voor  de borrel, wij serveren hierbij  gratis amuses, om 19 uur start het diner.

Vrijdag 30 oktober Mixed Grill Vier verschillende soorten gekruid vlees van de grill met garnituur en saus! Voor de vlees liefhebber een must. €21,-per persoon. De avond start om 18 uur met een borrel, om 19 uur start het diner.

Zaterdag 24 oktober Franse bistro avond. Om toch een beetje op reis te zijn staat deze avond in het teken van Frankrijk. Met het 4 gangen menu met Franse klassiekers wordt dit een bijzondere avond! € 36,50 kost het menu, we starten met de borrel om 17.30 uur en gaan om 18.30 uur aan tafel.

Vrijdag 16 oktober spareribs Onbeperkt botermalse spareribs. Twee bereidingen pittig en zoet, geserveerd met Franse friet, salade, en diverse sauzen. De deuren gaan open om 17.30 uur en vanaf 18.30 uur serveren we de ribs. Voor €19,50 onbeperkt!
 
Vrijdag 9 oktober Mosselen We starten deze avond met een gezellige (zittende) borrel met cocktail om 17.30 uur. Het diner start om 18.30 uur. De mosselen serveren we onbeperkt en in 2 varianten: ‘Marinière’ en ‘Poulette’, dikke friet en diverse sauzen. Onbeperkt voor maar € 21,- per persoon exclusief drankjes! Niet-mossel -eters krijgen natuurlijk een ander gerecht. 
 
Vrijdag 3 juli Barbecue en live cooking. Deze avond is volgeboekt Vanaf 1 juli mag de horeca tot 100 personen ontvangen. Omdat de Binnentuin groot is en er genoeg uitwijkmogelijkheden zijn om afstand te kunnen houden, hebben wij nog plaats. Deze avond maakt Laurent een heerlijk buffet met originele gerechten en enkele van zijn lievelings- gerechten. Hij kookt live op de barbecue en voor het vriendenprijsje van €22,-  per persoon geniet u onbeperkt van dit alles! Het wordt als ieder jaar een druk bezochte en gezellige avond in de sfeervolle binnentuin.
Start van de avond is om 17.30 uur voor de gezamenlijke borrel, het buffet en de barbecue beginnen om 18.30 uur.
 
Vrijdag 19 juni vis- schaal- en schelp-proeverij. Deze avond gaat door maar is helaas al volgeboekt Een 4 gangen proeverij van het beste wat de zee te bieden heeft. Dit menu kost € 45,- per persoon. Noordzeevis, krab, kreeft, coquilles…enzovoorts . Aanvang van de avond is om 17.30 uur. Het diner start om 18.30 uur.
 
Vrijdag 5 juni en zaterdag 6 juni Seizoensbuffet    Volgende week vrijdag 5 juni en zaterdag 6 juni trappen we af met een Seizoensbuffet. Lekkere warme en koude seizoensgerechten. Bij mooi weer zitten we natuurlijk in de Binnentuin! We starten om 17 uur met het welkomstdrankje en vanaf 18 uur staat het buffet klaar. De prijs per persoon is € 25,- , exclusief drankjes, het buffet wordt steeds aangevuld dus het is onbeperkt genieten. Wees er snel bij want er zijn in verband met de corona-richtlijnen maar 30 plaatsen beschikbaar!

 

Zaterdag 7 maart: American food LIVE COUNTRY ZANGER!
Burgers, ribs en beef voor € 28,- per persoon. Een proeverij van bekende Amerikaanse authentieke gerechten, we schuiven weer gezellig aan, aan gezamenlijke tafels! De zaal is sfeervol ingericht in Amerikaanse stijl. We drinken tevoren gezamenlijk een drankje naar keuze aan de bar in de zaal . Daar kunt u onder andere de ‘American beauty” bestellen of natuurlijk James Bond’s ‘Americano’ ! De bar gaat open vanaf 18.00 uur. Vervolgens gaat u aan tafel bij uw nieuwe vrienden 🙂 . Het diner wordt vanaf 19 uur deels aan tafel geserveerd en deels vanuit een buffet. Het wordt weer een gezellige avond zeker mer Patrick Koers, onze country zanger die live voor ons gaat zingen!!

 

Algemeen:

Seizoensbuffet

Elke jaargetijde heeft zijn eigen charme waar het om eten gaat. In het najaar lekker wild en paddestoelen eten, in de winter luxe stamppotten met stoofpotjes of gewoon een ambachtelijke rookworst, en de lente inluiden met het eten van lam of vis. Chefkok Laurent Schandrin ontwikkelt elk seizoen mooie gerechten die in buffetvorm worden geserveerd, zodat u van alle verschillende recepten kunt proeven in de gewenste combinatie.

Ambachtelijk

Alle gerechten die Cécile en Laurent u voorschotelen zijn ambachtelijk bereid. De chef legt daar nogmaals de nadruk op: “We serveren alles vers en zoeken in onze regio naar de mooiste producten voor onze gasten. Wij zijn bourgondiërs met een verfijnde smaak. Zelf zijn we ook dol op lekker eten en dat is precies wat we ook onze gasten willen laten ervaren als ze in Ons Huis komen dineren of lunchen.

Onze Thema avonden

De thema’s van de bijzondere diner-avonden zijn uiteenlopend. In onderstaand lijstje vindt u een selectie van de avonden die wij eerder voor onze gasten organiseerden. Houdt u onze nieuwsbrief en Facebookpagina in de gaten.

  • Wild diner
  • Fruits de mer avond
  • Geheel vegetarisch menu
  • Haas en wijnproef avond
  • Asperges met lam diner
  • Gastronomique Français
  • Truffelmenu
  • Oosterschelde kreeft avond
borden thema avonden

Meer informatie?

Ik wil graag meer weten of een offerte aanvragen

Click here to change this text